Dag van de GGZ Sint-Niklaas: 1 oktober 2017

Op 1 oktober 2017 organiseert het Sint-Niklase Welzijnshuis de Dag van de Geestelijke Gezondheid. Je kan komen luisteren naar een spreker die vertelt hoe je zelf invloed kan uitoefenen op je eigen geluk, je kan een geestelijke gezonde wandeling maken in de stad, je kan een alcoholvrije cocktail of een tasje koffie komen drinken, je kan tips krijgen hoe je je zelf beter kunt voelen en hoe belangrijk bewegen is, je kan je verhaal kwijt bij een straathoekwerker of je kan gewoon genieten van mooie muziek en zoveel meer.

Iedereen heeft het al eens moeilijk in zijn leven. Maar hoe komt het dat sommigen daar beter mee omgaan dan anderen? Dit heeft te maken met ‘je veerkracht’. Gelukkig kan je zelf je veerkracht trainen en versterken. Tips daarover vind je op www.fitinjehoofd.be

Lezing om 14 uur
Op zondag 1 oktober organiseren we een lezing rond het thema geluk. Iedereen is om 14 uur van harte welkom in het Welzijnshuis waar psycholoog Hein Zegers aan het woord is over ‘Werk aan je geluk’. Tijdens deze lezing ontdek je hoe je zelf invloed kan uitoefenen op je eigen geluk.

Wandel mee om 15 uur
Na de lezing starten vier geestelijk gezonde wandelingen door de stad. Je kan één van de vier wandelingen kiezen. PC Sint-Lucia, PC Sint-Hiëronymus, het Centrum Geestelijke Gezondheid Waas en Dender, de Kinder- en Jeugdpsychiatrie van AZ Nikolaas en het welzijnshuis zetten de deuren open. Je kan kennismaken met hun werking en ontdekken hoe ook jij iemand kan helpen of hoe je zelf geholpen kan worden.

PC Sint-Hiëronymus nodigt je uit in hun ontmoetingshuis Zigzag waar enkele ervaringsdeskundigen je kennis laten maken met hun werk. In APZ Sint-Lucia krijg je een doe-, denk- en wens-opdracht rond een lappendeken dat symbool staat voor warmte, zorgen voor elkaar en verbondenheid met elkaar. In het CGG Waas en Dender maak je kennis met de VDIP, vroeginterventie- en preventiewerking. De Kinder- en Jeugdpsychiatrie leidt je rond binnen de dienst en biedt een korte yogasessie aan aan de deelnemers. Tenslotte kan je in het Welzijnshuis een bezoek brengen aan de standenmarkt rond 10 tips om je  geestelijke gezondheid te versterken.

We sluiten deze dag af met een korte lezing over de impact van beweging op je mentale gezondheid.

Volgende wandelingen zijn mogelijk:

Wandeling 1
Van welzijnshuis naar Sint-Hiëronymus en Centrum Geestelijke Gezondheidszorg en terug (2,8 km of ongeveer 83 minuten)

Wandeling 2
Van welzijnshuis naar Sint-Lucia en Centrum Geestelijke Gezondheidszorg en terug (4 km of ongeveer 100 minuten)

Wandeling 3
Van welzijnshuis naar Centrum Geestelijke Gezondheidszorg en Kinder- en Jongerenpsychiatrie en terug (2,9 km of ongeveer 84 minuten)

Wandeling 4
Van welzijnshuis naar Kinder- en Jongerenpsychiatrie, naar Sint-Lucia, naar Sint-Hiëronymus en terug (4,8 km of ongeveer 135 minuten)

Inschrijven
Je kan inschrijven voor een wandeling via ann.opgenhaffen@sint-niklaas.be of op 03 778 37 41 met vermelding van je eerste en tweede keuze. Enkel inschrijven voor de lezing kan ook. Je deelname is GRATIS.

Of bezorg onderstaande gegevens op papier aan Ann Opgenhaffen, welzijnshuis, Abingdonstraat 99, 9100 Sint-Niklaas.

Naam:
Adres:
Telefoon:
Eventueel e-mail:
Ik neem enkel deel aan de lezing: ja / neen
Ik wil graag deelnemen aan de wandeling. Mijn eerste keuze is …
Indien deze wandeling volzet is, is mijn tweede keuze …

Dit is een initiatief van stad Sint-Niklaas in samenwerking met Logo Waasland vzw, Sint-Lucia, Sint-Hiëronymus, Centrum Geestelijke Gezondheid, Kinder- en Jongerenpsychiatrie en Odisee Hogeschool in het kader van ‘Veerkrachtig Waasland’. Van 1 tot 10 oktober organiseren we in het hele Waasland de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.