Calando

Wat?

Calando is een ambulante DGT-groepstraining. In een groep van maximum 9 personen wordt met 2 vaste begeleiders aan de slag gegaan met DGT, Dialectische Gedragstherapie. In de training ligt de focus op het aanleren van nieuwe vaardigheden (mindfulness, crisisvaardigheden, emotieregulatievaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden) met als doel te komen tot een grotere stabiliteit op het gebied van denken, voelen en doen en zo de kwaliteit van leven te verhogen.

Voor wie?

Ben je iemand die worstelt met heftige, overweldigende emoties of ben je net helemaal afgesloten van je gevoel? Is je denken ontregeld? Heb je vaak problemen in relaties met anderen? Twijfel je soms aan wie jij bent? …

Ga je met spanning om op een manier die op korte termijn helpt (snijden, overmatig of net te weinig eten, altijd bezig zijn, alcohol en/of drugs gebruiken, zelfmoordgedachten en/of -pogingen) maar op lange termijn veel nadelen heeft?

Wanneer?

  • Dinsdag en donderdag van 9 tot 12 uur voor de startgroep (commitment + KOV/Crisis)
  • Dinsdag of donderdag van 13 tot 16 uur voor de groep verdergezette behandeling

Waar?

Dalstraat 84A – 9100 Sint-Niklaas

Aanmelden voor intake

De intakeprocedure verloopt in 2 delen. Er vindt eerst een gesprek plaats bij dr. Serbruyns (psychiater). Om deze afspraak vast te leggen, bel je naar het onthaal van PC Sint-Hiëronymus (03/776.00.41). Nadien volgt er een 2de gesprek bij Kathleen Nieulandt, zij is te bereiken op 0499/90.46.12. Tijdens de intakeprocedure gaan we verkennen wie jou als externe individuele DGT-coach kan opvolgen, dit is immers een voorwaarde voor deelname aan het groepsprogramma. De intakegesprekken gaan door in PC Sint-Hiëronymus.

Bij vragen over Calando?

Kathleen Nieulandt is als klinisch psycholoog/coördinator verbonden aan Calando. Ze is te bereiken via calando@hieronymus.be of via het nummer van Calando, 0499/90.46.12.

Infobrochure

Je kan de volledige infobrochure hier downloaden.