Arbeidscentrum De Witte Hoeve

Wie zijn wij?

De witte hoeve is een arbeidscentrum voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. We bieden binnen ons centrum arbeidscoaching en arbeidsmatige activiteiten aan. Elke persoon wordt op basis van zijn mogelijkheden begeleid naar zijn meest wenselijke vorm van arbeid. Op deze manier participeert de persoon aan de samenleving.

Vertrekkend vanuit onze krachtgerichte visie gaan we samen met de deelnemer aan de slag met de aanwezige talenten en sterktes. We stemmen onze dienstverlening af op de vragen, verwachtingen en/of toekomstplannen van de deelnemer.

Hoe gaan we te werk?

Afhankelijk van de doelen en de noden van de individuele deelnemer, stellen we een persoonlijk trajectplan op. Binnen dit trajectplan is er ruimte voor het opdoen van succeservaringen, opbouwen van zelfvertrouwen, zicht krijgen op eigen functioneren, uitbreiden van sociaal netwerk en ontwikkelen van vaardigheden. De deelnemer gaat aan de slag binnen ons ruim aanbod aan werkateliers .

Indien de deelnemer een vraag heeft naar betaald werk zal het traject verder opgevolgd worden door onze trajectbegeleidingsdienst Echo.

Werkateliers

In onze werkateliers geven we de deelnemer de mogelijkheid om te leren en te werken op zijn eigen tempo. Samen zoeken we naar de persoonlijke balans van de deelnemer qua draagkracht en draaglast. We passen het werkritme en werkstructuur hierop aan.

Industrieel atelier
Verschillende externe bedrijven leveren goederen aan die wij voor hen verpakken en verkoop klaar maken. Het takenpakket bestaat uit het verpakken en stickeren van touwen, wenskaarten, schuurpapier, poetsdoeken, …

Keuken
Het keukenteam verzorgt onze koffie- en middagpauzes en staat in voor het onderhoud van de refter en de keuken.

Groendienst
De opdracht binnen dit atelier bestaat enerzijds uit het zaaien, oogsten en verkopen van groenten en anderzijds uit het onderhoud van het domein.

Kruidentuin
In dit atelier wisselen binnen- en buitenwerk zich af. Het buitenwerk bestaat uit het zaaien, kweken en oogsten van kruiden en klein fruit. In de wintermaanden worden deze producten verwerkt tot een verkoopbaar eindproduct.

Bakkerij
In de bakkerij wordt er dagelijks vers brood, lekkere patisserie en koekjes op bestelling geproduceerd.

Schoonheidssalon
Na het doorlopen van de opleiding kan je in het schoonheidssalon gelaatsverzorgingen en gelaatsmassages geven. Daarnaast krijg je ook de optie om epilatie van het gelaat aan te leren en uit te voeren.

Fietsenherstelling
Binnen het fietsenatelier worden fietsen hersteld en worden oude fietsen gerecycleerd of opgeknapt tot een verkoopbare tweedehandsfiets.

Houtatelier
In het houtatelier worden kleine meubelen op vraag opgeknapt. Tussendoor werken we mee aan kleine samenwerkingsprojecten en maken we van gerecupereerd materiaal o.a. insectenhotels op maat, vogelkastjes, …

Naaiatelier
Naast onze eigen creatieve naai-, brei- en haakwerkjes werken we ook opdrachten uit op bestelling. We maken gebruik van stoffen die gerecycleerd worden uit oude kledij, gordijnen, …

Creatief atelier
In ons creatief atelier kan iedereen op basis van zijn eigen talenten en mogelijkheden een verkoopbaar creatief product uitwerken. Dit kan gaan over wenskaarten, het maken van juwelen, porselein beschilderen, …

Onthaal
Dit atelier bestaat uit het klantvriendelijk onthalen en informeren van deelnemers en bezoekers. Tussendoor worden er kleine administratieve taken uitgevoerd.

Winkel
Alle producten die worden gemaakt in de bovenstaande ateliers worden te koop aangeboden in onze winkel. Het takenpakket van een verkoopmedewerker bestaat uit het ontvangen van klanten en hen informeren, de winkel aanvullen en het bedienen van de kassa.

Benieuwd naar ons aanbod aan producten?
Neem dan een kijkje op onze website en facebookpagina

Wie kan zich aanmelden?

Elke volwassene van adolescentie tot pensioenleeftijd met een langdurige psychische kwetsbaarheid die een vraag heeft naar een begeleiding op vlak van arbeid en begeleid wordt door een zorgpartner.

Hoe kan je je aanmelden?

Via een zorgpartner uit de geestelijke gezondheidszorg zoals Mobiel Team, Beschut wonen, een psychiatrisch centrum, centrum geestelijke gezondheidszorg, (ambulante) psychiater, psycholoog, etc.

Via GTB (Gespecialiseerde trajectbegeleidingsdienst van VDAB) of VDAB.

Op eigen initiatief via 03 776 50 99.

De Witte Hoeve is een initiatief van PC Sint-Hiëronymus vzw en Pro Mente vzw en is een onderdeel van het therapie- en activeringsaanbod van deze twee GGZ partners.
Daarnaast werken we samen met Beschut Wonen Waasland vzw, VDAB, GTB en maatbedrijf Mo-Clean.
Van daaruit heeft onze dienstverlening een erkenning voor AMA-begeleidingen zowel welzijn als WSE, Activeringstrajecten Casemanager Zorg, Dienstverlener Zorg en Dienstverlener Werk (Echo).
Deze erkenningen situeren zich in het Activeringsbeleid van de Vlaamse overheid.

Contact Witte Hoeve

Valk 39
9111 Belsele
T: 03 776 50 99
F: 03 765 95 76
E: witte.hoeve@hieronymus.be

Contact Echo

Valk 39
9111 Belsele
T: 03 765 92 10
E: echo@echosintniklaas.be

Alda Verbeek
Coördinator Witte Hoeve