Dagactiviteitencentrum De Loft

De Loft is een dagactiviteitencentrum voor volwassenen met een psychosociale kwetsbaarheid.

Je kan er in een veilige, rustige omgeving arbeidsmatige of creatieve activiteiten uitvoeren. Er is een aanbod in verschillende sectoren: keukenactiviteiten, mailings, packing & handling, tuinwerk, huishoudelijke activiteiten, creatieve ateliers, uitstappen, …

De Loft betekent voor iedereen iets anders: voor sommigen is De Loft voornamelijk een plaats waar je anderen kan ontmoeten, voor anderen ligt de nadruk op het heropnemen van werk of verrichten van creatieve activiteiten.

De Loft probeert in te spelen op ieders persoonlijke mogelijkheden via één gemeenschappelijk doel: het aanbieden van zinvolle dagbesteding. Hoe dit concreet wordt ingevuld bepaal je zelf.

In De Loft krijg je de mogelijkheid om je persoonlijke capaciteiten te ontdekken, te ontplooien en te versterken. Iedereen heeft een eigen individueel traject binnen De Loft waarbij de sterktes centraal staan en waarbij er aan doelen wordt gewerkt op het gebied van sociale vaardigheden, arbeid of vrijetijdsinvulling.

Wie kan er terecht?

De Loft is er voor volwassenen (+18jaar) met een psychische kwetsbaarheid die wensen hebben op het gebied van dagbesteding en/of arbeidsmatige activiteiten.

Deelnemers worden ook geacht om De Loft zelfstandig te kunnen bereiken en zijn woonachtig in de regio Midden van Netwerk GG ADS (Dendermonde, Buggenhout, Lebbeke, Hamme, Zele, Berlare).

Deelname aan activiteiten in De Loft is tijdelijk en wordt voor iedereen individueel bepaald. Wanneer je je vooropgestelde doelen bereikt hebt, bekijken we samen of deelname aan De Loft kan afgebouwd worden. We proberen een vlotte overgang naar een andere vorm van werk of vrijetijdsbesteding te realiseren.

De Loft fungeert als werkpost voor AMA (arbeidsmatige activiteiten) in samenwerking met Pro Mente vzw als erkend begeleider AMA. 

Contact

Koning Albertstraat 14 – 9200  Dendermonde
+32 (0)52 22 03 54
+32 (0)475 52 45 77
dac.deloft@hieronymus.be