Café P op 27 september 2023

Op 27 september is er opnieuw een Café P. Dit is een psychose-praatcafé voor familie, partners en naastbetrokkenen van mensen met een psychosegevoeligheid.

Het thema deze keer is ‘Hoe psychotische kwetsbaarheid hoopvol te benaderen’

Stijn Vanheule is als hoogleraar klinische psychologie en psychoanalyse verbonden aan Universiteit Gent. Daarnaast is hij ook expert op het vlak van psychoses en psychiatrische diagnostiek, en bestuurder van PsychoseNet België. In zijn boek ‘Waarom een psychose niet zo gek is’ doorprikt hij de mythe dat we psychose best bekijken door een louter biologische bril. In september 2022 bracht hij samen met psychiater Jim van Os een nieuw boek ‘Psychose begrijpen in 33 vragen’ uit. In heel begrijpelijke taal beantwoorden ze basic vragen over psychose, met als doel om vooroordelen en misverstanden uit de weg te ruimen.

Tijdens deze avond tracht prof. Vanheule een antwoord te bieden op een aantal prangende vragen zoalsWat gebeurt er precies in je hoofd bij een psychose’, ‘In welke mate is psychose erfelijk?’ en ‘Waarom is de omgeving cruciaal voor een goed herstel?’

Wees welkom!

Praktisch:

  • 27 september 2023
  • Van 20.00 – 22.00 uur (deuren open 19.30 uur)
  • Brasserie Koek&Ei, H. Heymanplein 5, Sint-Niklaas
  • Gratis toegang