Café P op 18 mei 2022

Op 18 mei is er opnieuw een Café P. Dit is een psychose-praatcafé voor familie, partners en naastbetrokkenen van mensen met een psychosegevoeligheid.

Het thema deze keer is ‘Wat kunnen we leren van de Soteria-benadering?
De Soteriabenadering kenmerkt zich door een kleinschalige werking en een sterke nadruk op het behoud van het familiale, sociale weefsel bij de behandeling van een psychotische crisis. Hiernaast zijn ‘being with’ en ‘doing with’ belangrijke concepten die als therapeutisch hefboom worden gebruikt.
In een Soteriahuis, nemen zowel de bewoners als de leden van het team alle aspecten van het dagelijks leven op zich, en dit in een aangename, huiselijke omgeving. De personen in crisis en de teamleden dragen samen de verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van het huis. Deze aanpak vertrekt vanuit de overtuiging dat een continue nabijheid van een rustgevende ander voor een persoon in een psychotische crisis het meest heilzaam is.
Tijdens de uiteenzetting zal spreekster Ludi Van Bouwel verder ingaan op de vraag in hoever dit ‘being with’ en ‘doing with’ elementen zijn die ook in de meer klassieke aanpak van psychose zou kunnen worden toegepast.

 

 

Praktisch:

  • 18 mei 2022
  • Van 20.00 – 22.00 uur (deuren open 19.30 uur)
  • Brasserie Koek&Ei, H. Heymanplein 5, Sint-Niklaas
  • Gratis toegang