Brief voor familie i.v.m. exit-strategie

17 juni 2020

Beste partner, (plus)ouder, dochter, zoon, broer, zus, vriend(in), oma, opa, …

In navolging van richtlijnen van de Vlaamse en Federale overheid rond het coronavirus hebben wij de afgelopen maanden verschillende maatregelen genomen. Vanaf eind juni veranderen er terug een aantal zaken in ons centrum omtrent de bezoek- en uitgangsregels.

  • Bezoek op de campus zal vanaf 26 juni terug mogelijk zijn. Indien mogelijk, adviseren we wel nog om het bezoek buiten de campus te laten doorgaan.
    We kiezen ervoor om bezoek nog niet toe te laten op de afdelingen. Bezoek kan wel in de grote tuin van de campus of in de cafetaria vooraan aan het onthaal. Vanuit de overheid wordt er gevraagd om te monitoren wie er op bezoek komt. We vragen dan ook om eerst langs het onthaal te passeren om je te registreren. Als je op bezoek komt, vragen we je om zelf een mondmasker te voorzien.
  • Het gebruik van de familieboxen “Parlando” wordt stilaan afgebouwd. Vanaf 15 juni is de familiebox nog beschikbaar op woensdag-, zaterdag- en zondagnamiddag. De werking van de familiebox stopt op woensdag 24 juni. De containers blijven wel nog even staan en zullen gebruikt worden op indicatie en voor andere doeleinden.
  • Momenteel is er een opbouwend systeem voor uitgang op de afdelingen. Vanaf 26 juni gaat de bestaande bezoekregeling zoals voorheen gekend terug in voege. Uiteraard vragen we aan alle cliënten om zich te houden aan de afspraken rond afstand, handhygiëne en aantal personen waarmee contact is, zoals voorgeschreven door de overheid.
  • Vanaf 26 juni zal je niet langer goederen (kledij, voeding, ed.) voor je familielid kunnen afleveren en ophalen aan het onthaal (via de hoofdingang). Dit zal vanaf dan rechtstreeks aan de deur van de afdeling waar je familielid verblijft afgezet kunnen worden. Daar zal een medewerker van de afdeling u verder helpen.
  • Aangezien er terug voldoende uitgangsmogelijkheden zullen zijn, stopt op 26 juni ook onze campuswinkel.

Heb je nog vragen? Dan kan je nog steeds het centraal infopunt bereiken via het nummer 03 776 00 41, waar ook jij als familielid terecht kan met al je vragen over onze coronamaatregelen. Via onze website www.hieronymus.be vind je alle recente beslissingen en wijzigingen terug.

Aarzel zeker niet om contact op te nemen met de afdeling waar je familielid verblijft. Het team helpt jou graag verder!

Ook onze familievertrouwenspersoon is telefonisch (0487 30 25 04) en via e-mail (cindy@mustangsandminds.be) te bereiken voor vragen van familie. Vanaf vrijdag 3 juli is zij terug fysiek aanwezig in ons centrum. Dit telkens op vrijdagvoormiddag.

We danken jullie voor jullie flexibiliteit en inspanningen van de afgelopen maanden.

Met vriendelijke groeten,

 

Stefaan Baeten                                                                         Stephan De Bruyne
Algemeen directeur                                                  Medisch directeur