Brief voor familie i.v.m. familieboxen

29 april 2020

Beste partner, (plus)ouder, dochter, zoon, broer, zus, vriend(in), oma, opa, …

In navolging van richtlijnen van de Vlaamse en Federale overheid rond het coronavirus hebben wij een aantal maatregelen genomen die voor jou en jouw familielid van belang zijn.

Zo mag er sinds 13 maart 2020 geen bezoek meer ontvangen worden en mogen cliënten geen uitgang meer nemen. We beseffen dat dit zowel voor jou als voor jouw familielid of naaste niet gemakkelijk is.

Vanaf dinsdag 5 mei 2020 zullen er daarom, mits de nodige veiligheidsmaatregelen en afspraken, wel ontmoetingsmomenten mogelijk zijn in speciaal daarvoor geplaatste containers als “familieboxen”.

Per afdeling is een vaste bezoekdag tijdens de week en een extra bezoekmoment in het weekend voorzien:

  • A Tempo: dinsdag (14.00 – 17.0 0 uur)
  • Da Capo: woensdag (15.00 – 18.00 uur)
  • Portato: donderdag (14.00 – 17.00 uur)
  • Legato: vrijdag (15.00 – 18.00 uur)
  • Weekend: wisselende permanentie per afdeling (13.00 – 16.00 uur)

Omdat we elke cliënt en zijn/haar familie deze bezoekmogelijkheid willen bieden, starten we met één bezoekmoment per week per cliënt. Om dit ook praktisch mogelijk te maken, kan een bezoek maximum 25 minuten duren.

Je familielid kan een bezoekmoment aanvragen op zijn/haar afdeling en zo met jou verdere afspraken maken.

Onze familieboxen hebben we de naam ‘Parlando’ gegeven, deze naam is net als onze afdelingen een muziekterm. De boxen staan geplaatst op onze parking aan de Kroonmolenstraat 40.

Wanneer je een afspraak hebt voor een bezoekmoment kan je je aanmelden aan Parlando zelf (niet via het onthaal aan de hoofdingang in de Dalstraat). Daar zal je ontvangen worden in een ‘wachtbox’. Om een vlotte gang van zaken te garanderen vragen we je om 10 minuutjes op voorhand aanwezig te zijn.

Je bezoekmoment vindt plaats in een van de twee familieboxen. Deze box is in het midden gescheiden door een doorzichtige wand zodat je toch met je familielid kan praten, maar geen besmetting kan veroorzaken door fysiek contact.

Na elk bezoekmoment wordt de familiebox gedesinfecteerd door ons. Toch willen we jou vragen om niet op bezoek te komen wanneer je je ziek voelt. En ook in de familieboxen blijft het belangrijk om alle hygiënemaatregelen te respecteren.

Je kan tijdens een bezoekmoment met 2 volwassen personen aanwezig zijn, en met kinderen die op één en hetzelfde feitelijk adres verblijven.

Je kan via Parlando echter geen pakjes of goederen afleveren aan je familielid. Dat kan uiteraard wel via de gewone procedure, aan het onthaal van de hoofdingang in de Dalstraat.
We willen je er daarbij ook attent maken om geen bederfbaar voedsel te leveren aan het onthaal: we beschikken namelijk niet over een voldoende logistiek kader om dit veilig te bewaren.
Het is ook het meest aangewezen, inzake het voorkomen van besmetting, om alles te leveren in kartonnen dozen of juten zakken i.p.v. plastic zakken. Gelieve dus geen plastic zakken meer te gebruiken.

We hopen dat we jou en je familielid met deze bezoekmogelijkheid een sprankel kracht kunnen bieden, in deze bijzondere tijden.

We danken je voor je flexibiliteit en inspanningen. Samen kunnen we goede zorg bieden voor onze cliënten.

Met vriendelijke groeten,

 

Stefaan Baeten                                                               Stephan De Bruyne
Algemeen directeur                                                         Medisch directeur