Kortsluiting in mijn hoofd: oude en nieuwe verhalen uit de psychiatrie

Kortsluitingaffichewebillustratie2

Op vrijdag 27 november 2015 (uitverkocht!) en zaterdag 28 november 2015 vindt de voorstelling ‘Kortsluiting in mijn hoofd: oude en nieuwe verhalen uit de psychiatrie’ plaats in het Museum Dr. Guislain (Jozef Guislainstraat 43 te Gent). Voorafgaand is er de gelegenheid om de tentoonstelling ‘Schaamte’ te bezoeken.

De voorstelling wordt gebracht door Brenda Froyen en Stefaan Baeten. Een monoloog van Brenda over haar behandeling in de psychiatrie van nu. Een monoloog van Stefaan over de behandelingen in de psychiatrie van vroeger. Of is het een dialoog, tussen patiënt en hulpverlener. Twee verhalen, 1 voorstelling, verbonden door muziek.

Programma

19.00 uur     Gelegenheid om de tentoonstelling ‘Schaamte’ te bezoeken
20.30 uur     Voorstelling ‘Kortsluiting in mijn hoofd: oude en nieuwe verhalen uit de psychiatrie’

Auteurs

Brenda Froyen studeerde Germaanse Talen en is leerkracht Engels en Nederlands. Ze is actief in de patiëntenvereniging UilenSpiegel, geeft lezingen over haar ervaringen, gidst in het Museum Dr. Guislain te Gent, en is auteur van het boek ‘Kortsluiting in mijn hoofd’.

Stefaan Baeten studeerde filosofie, godgeleerdheid en seksuologie aan de KU Leuven. Hij doctoreerde aan de Rijksuniversiteit van Groningen met een proefschrift over de culturele geschiedenis van de meervoudige persoonlijkheidsstoornis. Hij is algemeen directeur van het psychiatrisch centrum Sint-Hiëronymus te Sint-Niklaas.

Inschrijven

Inschrijven kan via deze link (enkel nog voor de voorstelling van zaterdag 28 november).
Het inschrijvingsgeld bedraagt 12 EUR per persoon; deze wordt integraal doorgestort naar de actie Rode Neuzen Dag (http://www.rodeneuzendag.be).